Forandring fryder!

Talent består av en kombinasjon av inspirasjon og perspirasjon, sier internett og tilskriver tanken bak til både Einstein og Edison. Store hjerner tenker som kjent likt, og siden det står på internett, må det være sant.
Noen matblogger er en utstilling som skal vise hvor (sett inn passende adjektiv her) man er til å lage (sett inn nok et adjektiv her) (sett inn passende matrelatert substantiv her). Noen er fryktelig gode på kaker, andre er gode på presentasjon, atter andre er kløppere på logistikk og kan lage mat til 100 uten å blunke. Jeg leser om dem og blir imponert. Og innimellom blir jeg også inspirert. Jeg vil kanskje ikke gjøre alt på nøyaktig samme måte, men jeg får gode tips. Det er nettopp det inspirasjon handler om – å finne kilder til både å gjøre ting, og å gjøre ting på sin egen måte. Som regel skjer dette med meg gjennom assosiasjoner.

Ta svin, for eksempel. Hjemme spiste vi svinestek til jul – jeg likte ikke ribbe som liten (og er fortsatt ikke spesielt glad i den). Men fast takst var å ha eplemos til steken. Usøtet, selvsagt, men det hendte det var kanel i den. Faktum: Eplemos med kanel funker til svin.

Ut fra dette kan man tenke: Hvorfor? Er det fordi eplene har en sødme, samtidig som de ikke er for søte? Kan det fungere med noe annet? Jeg har prøvd pærer – det går også fint, og selvsagt også appelsiner. Og hva med kanelen? Kan man bruke andre krydder? Selvsagt kan man det – mamma stakk hel kryddernellik i ribben. Kanskje det passer med pærer og nellik? Eller appelsiner og nellik?

Og slik kan man fortsette. Man ser kanskje en oppskrift man kunne tenke seg å prøve ut, men det inneholder noe man ikke liker, ikke tåler eller ikke har i huset. Kan du bytte det ut? Prøv, da vel!

Så her kommer en utfordring til deg. Finn en rett – oppskrift eller ikke, kjent eller ikke – og bytt ut minst én eller to ingredienser i den med noe du tror vil passe. Assosiér fritt. Lykke til – og god inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s