Eggende godt

Naken brødmat? Redningen er et kjøleskap unna.

Etter at jeg hadde tatt ut de nystekte havrerundstykkene, hørte jeg dem formelig rope: «Jeg har jo ingenting å ha på meg!» Det var kjente ord – jeg har tross alt bodd i kollektiv med opptil tre hunkjønn i slengen. Og her hadde de jo for en gangs skyld rett. Rundstykkene, altså. Det var ost i kjøleskapet, litt kjøttpålegg likeså – men det var liksom ikke nok. Det var ikke det jeg hadde lyst på. Hjemmebakte rundstykker fortjener noe mer enn den lille gule eller brune, de fortjener noe hjemmelaget på toppen.

Et raskt raid i kjøleskapet tilsa at jeg ikke trengte å fortvile. Har man egg, har man mat, og etter noen minutters iherdig koking var det bare å blande med litt finhakkede grønnsaker, sennep og kesam. (Du kan selvsagt bruke rømme, majones eller en blanding også, men kesamen gjør salaten mager og fin, og du kan spise mer av den med god samvittighet.)

Til en god porsjon eggesalat brukte jeg

3 egg

2 stilker selleri

1 stor sjalottløk (eller en liten vanlig)

ca 2-3 ss kesam

litt sennep (smak deg fram)

salt og pepper

Hardkok eggene – ha dem i en liten kjele med vann, kok opp og la dem koke i ca 10 minutter. Skyll dem godt under rennende kaldt vann, og skrell dem. Hakk egg, løk og selleri, og bland alt sammen med kesam. Smak til med sennep, salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s