Toscana-kake!

Det ble ikke oss to, Toscana. Ikke denne gangen.

Som mange av dere nok vet, har jeg vært med i en konkurranse om å bli med i Hjemmekokklauget med en innlagt tur til Toscana. Hvem de heldige utvalgte ble, har vært hemmelig fram til nå – men nå er det offentlig, og jeg er ikke en av de heldige utvalgte. Men jeg klager ikke – jeg har fått mye inspirasjon, blitt kjent med mange hyggelige folk, og jeg har også fått masse inspirasjon, blant annet til denne bloggen.

Tosca-kake er oppkalt etter operaen av Puccini. Den omtales som en skandinavisk kake – men med et italiensk navn. Jeg ble inspirert av navnelikheten mellom kaken og området i Italia, der de dyrker både oliven og pinjekjerner. I tillegg er Italia en av de største produsentene av pistasjnøtter, som attpåtil gir en fin grønnfarge når det er som blekest i et høstlig Oslo. Derfor var det bare rett og rimelig å gjøre en nydelig, skandinavisk kake litt mer italiensk og enda bedre, med olje istedenfor smør og fler typer nøtter enn bare mandler.

Og det som er bra nok for en opera, må da være bra nok for Italia?

Til kaken trenger du:

3 egg

2 dl sukker

1 dl olivenolje

2,5 dl hvetemel

Til glasuren:

75 gram smør

75 gram mandler

25 gram pistasjnøtter

25 gram pinjekjerner

0,5 dl sukker

1 ss hvetemel

1 ss melk eller fløte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn olje og hvetemel, og stek på 175 grader i ca 20 minutter. I mellomtiden smelter du smøret og har i grovhakkede mandler og nøtter, sukker, mel og melk. Varm glasuren på svak varme. Etter 20 minutter tar du ut kaken og fordeler glasuren jevnt over. Stek den i ca 15-20 minutter til, eller til en kakepinne ikke har deig på seg.

La den avkjøles før du skjærer den i biter og nyter, gjerne med noe italiensk i glass eller kopp.

En tanke om “Toscana-kake!

  1. Tilbaketråkk: Majones til mor og fastelavn! | Vann i munnen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s