Det som blir gjort, blir gjort. Det andre kan du vente med.
Jeg har ingen planer om en julekalender her på bloggen, men 1. desember krever i alle fall en liten markering. Desember er full av ting som skal gjøres før den 24. ringes inn, og da kan det være greit med noe som både er enkelt å lage, holder seg godt og ikke minst smaker godt også. Den lyse, litt syrlige kremen er en god kontrast mot den mørke, kraftige, krydrede sjokoladekaken. Jeg bruker litt appelsin i både bunn og krem – vil du ha kraftigere appelsinsmak, kan du bytte ut vannet med appelsin- eller klementinjuice. Denne kaken er full av julekrydder, men du kan selvsagt sløyfe noe av det, eller ha i mer om du vil ha den enda kraftigere krydret. Den gir deg god tid til å gjøre akkurat det du vil.
Til en langpanne trenger du:
5 dl hvetemel
2,5 dl sammalt hvete, fin
2,5 dl kakao
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts malt stjerneanis
1 ts malt kanel
1/2 ts malt nellik
1/2 ts kardemomme
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts malt ingefær
400 gram Tine Kremost til baking
3 dl brunt sukker
3 dl vann, appelsinjuice eller en blanding
2 ss eplesidereddik
Til kremen:
200 gram Tine Kremost til baking
melis etter smak
ev. appelsinjuice eller -likør
revet appelsinskall og sjokolade til pynt
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader, og ha bakepapir i en langpanne. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen til en jevn røre. Stek i ca 35-40 minutter, eller til en pinne du stikker i kaken, ikke har røre på seg. La den avkjøles før du pisker sammen kremost, melis og ev. appelsinjuice og fordeler over kaken. Riv over litt sjokolade og appelsinskall som pynt.
Høres veldig julete og godt ut! Bokmerket for fremtiden 🙂