Julemåneden er her!

007Det som blir gjort, blir gjort. Det andre kan du vente med.


Jeg har ingen planer om en julekalender her på bloggen, men 1. desember krever i alle fall en liten markering. Desember er full av ting som skal gjøres før den 24. ringes inn, og da kan det være greit med noe som både er enkelt å lage, holder seg godt og ikke minst smaker godt også. Den lyse, litt syrlige kremen er en god kontrast mot den mørke, kraftige, krydrede sjokoladekaken. Jeg bruker litt appelsin i både bunn og krem – vil du ha kraftigere appelsinsmak, kan du bytte ut vannet med appelsin- eller klementinjuice. Denne kaken er full av julekrydder, men du kan selvsagt sløyfe noe av det, eller ha i mer om du vil ha den enda kraftigere krydret. Den gir deg god tid til å gjøre akkurat det du vil.

Til en langpanne trenger du:

5 dl hvetemel

2,5 dl sammalt hvete, fin

2,5 dl kakao

2 ts natron

1/2 ts salt

1 ts malt stjerneanis

1 ts malt kanel

1/2 ts malt nellik

1/2 ts kardemomme

1/2 ts malt allehånde

1/2 ts malt ingefær

400 gram Tine Kremost til baking

3 dl brunt sukker

3 dl vann, appelsinjuice eller en blanding

2 ss eplesidereddik

Til kremen:

200 gram Tine Kremost til baking

melis etter smak

ev. appelsinjuice eller -likør

revet appelsinskall og sjokolade til pynt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader, og ha bakepapir i en langpanne. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen til en jevn røre. Stek i ca 35-40 minutter, eller til en pinne du stikker i kaken, ikke har røre på seg. La den avkjøles før du pisker sammen kremost, melis og ev. appelsinjuice og fordeler over kaken. Riv over litt sjokolade og appelsinskall som pynt.

En tanke om “Julemåneden er her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s