Laksepasta på ti minutter

Av og til forventer jeg effektivitet. Da har jeg ikke tid til ferdigmat. 

Fra jobb til møte til fritidsaktiviteter til trening til møte til… Joda, det kan bli hektisk, og særlig nå i førjulstiden, hvor alt går sin vante gang samtidig som det skal ryddes, vaskes, handles, pakkes og mer til. Da er det greit med middag som tar maks ti minutter å lage, og som attpåtil er helt uten skumle tilsetningsstoffer.

Jeg har skrevet om hvor lett det er å lage majones. I dag tar jeg utgangspunkt i den, litt kesam, fersk pasta og fersk laksefilet av beste slag for å lage en sunn og god middag på ti minutter. Maks. Dette er så lett at det egentlig ikke trenger oppskrift – bare en framgangsmåte som kommer her:

Kok opp vann i en kjele. Mens vannet koker, skjærer du opp laksefilet i tynne, tynne skiver, ca 150 gram per person eller så. Bland majones og kesam med litt hvitløk, dill (fersk eller tørket) og kruspersille (helst fersk), presset sitron og sitronskall. Nå koker trolig vannet, så ha i pastaen og litt salt. La den koke i tre minutter før du heller av vannet. Ha laksen i kjelen sammen med pastaen, hell majones-kesamen over og rør godt rundt. Laksen skifter farge og kokes av varmen fra kjelen og pastaen. La den stå i et par minutter før du serverer med et dryss av klippet persille og revet sitronskall.

Laksepasta

4 tanker om “Laksepasta på ti minutter

    • Til en porsjon – altså meg – brukte jeg vel et par spiseskjeer majones og tilsvarende med kesam, og saften av en halv sitron. Og vil du ha mer grønnsaker i, kan du for eksempel ha over fennikel i så tynne skiver eller strimler du får til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s