Majones til mor og fastelavn!

Jeg har tidligere skrevet om min forkjærlighet for majones, som jeg har sagt er det nærmeste man kommer en universalsaus. Nå er majonesen min ett skritt nærmere å virkelig bli en universalsaus – nå også til kake. 

Jada, jeg kan høre dere. «Majones? Til kake?!» Og selvsagt, lager dere en vanlig majones, med salt, eddik, sitron og vanlig olje, blir det ikke noe godt. Men lager dere den med nøtteolje, ristede nøtter, litt melis og kesam istedenfor, blir det en luftig, søt, nøttete majones som passer perfekt til kaker – for eksempel Toscana-kaken. Dette er både lettvint og godt, og nydelig istedenfor krem til alskens bakverk – enten det er en morsdagskake eller fastelavnsboller. Og det er heller ingenting i veien for å blande fløtekrem og nøttemajones.

Her er oppskriften jeg brukte:

1-2 egg (med ett egg blir den tykkere enn med to)

2,5 dl nøtteolje (for eksempel valnøtt eller hasselnøtt)

ca 1 ss melis

ca 1-2 ss kesam

ca 50 gram ristede, finhakkede eller malte nøtter av samme type som oljen (rist nøtter i stekepanne eller stekeovn til de lukter godt, men ikke er brent)

Fremgangsmåten er den samme som for vanlig majones – desidert enklest med stavmikser, da har du gjort unna alt på tjue sekunder – bare vent med å ha i kesamen til majonesen er ferdigpisket. Smak til med mer melis eller kesam om du synes det trengs.  Kos deg!

 

Nøttemajones og Toscanakake

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s