Rekecocktail anno 2013

Rekene på ei fjøl? Ha dem i glasset istedenfor.

 

Det er visse ting som er umiskjennelig retro og som bringer tankene til en tid man ikke ser igjen. Heldigvis, vil kanskje noen si. Tanken om at kinakål faktisk passer utmerket i salat, gjerne sammen med en tomatbåt fra i går og, for å gjøre det ekstra spennende, litt hermetisk mais også, for eksempel. Men samtidig er det også noe av denne retromaten som har fått mye pepper – kanskje med rette, men den behøver ikke vrakes av den grunn. Med gode ingredienser og en liten vri kan man fint vekke gamle klassikere til live igjen uten at det lukter møllkuler på kjøkkenet. I dag slår jeg et slag for rekecocktailen – og med nye Eva Solo-glass i hus finnes det selvsagt bare én måte å servere den på.

Rekecocktail er kanskje så 80-tallsforrett som man kan få det. Man sparte ikke på noe, i alle fall ikke kinakålen, og oppå eller i den kunne man skimte noen druknede reker, som et Atlantis nedsunket i et hav av Thousand Island. Min variant er lettere, friskere og har et preg av litt sydligere breddegrader – og et lite kick av noe jeg i alle fall ikke fikk av mamma da jeg vokste opp. 

Til forrett til én person trenger du:

ca. 50 gram rensede reker (vær så snill, bruk ikke dem på lake!)

salat

mango

rødløk

avocado

ca.1 ts majones

ca. 1-2 ts tequila

litt limesaft

Maldonsalt

chipotlepulver etter smak

pepper

 

Bland reker, majones, tequila, limesaft, Maldonsalt og chipotle i en liten bolle. Du kan også ha i litt tomatpuré, hvis du vil ha den klassiske rosa fargen. Legg salat nederst i et cocktailglass (eller en liten skål, selvsagt.)  Ha over mango og avocado i biter og rødløk i løvtynne skiver. Dryss over litt salt. Jeg foretrekker denne salaten uten olje, men vil du, kan du ha i noen dråper. Ha på rekeblandingen, og kvern over litt pepper. Pynt som du vil. Spis helt uten ironi.

Bånnski, da, dere!

Bånnski, da, dere!

4 tanker om “Rekecocktail anno 2013

  1. Hei! Denne oppskriften høres spennende ut, en slik rekecocktail finnes nok ikke her på sydligere breddegrader.

    Jeg skjønner godt at mamman din ikke ga deg noe så usunt som majones da du vokste opp!
    Ha en god helg, hilsen Tone Marie

  2. Tilbaketråkk: Marmorkake anno 2013 | Vann i munnen…

  3. Tilbaketråkk: 10 på topp fra ukens utfordring – reker

  4. Tilbaketråkk: 10 på topp fra ukens utfordring – reker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s