Hele Norge baker del 2 – cupcakehelv…

Huff og huff. Om første episode gikk tålelig bra, kan ikke det samme sies om episode 2. Det er sjelden lurt å bake noe for første gang på tv – i alle fall når det er opptil flere elementer som man ikke behersker. Det som skulle bli pene, velkomponerte praktverk av noen kaker, endte opp som…tja, som hundebæsj, rett og slett. Og med marengs som ikke ble…noe som helst («Det på toppen gløyme me», som Øyvind så pent sa det) og en sjokoladekrem som ble altfor tørr, var jeg sjeleglad over at Øyvind likte ostekakecupcaken min. Den var veldig søt, men heldigvis ikke for søt – noe cupcakes ofte blir. Men det var forstemmende å se på alle de andre pene, velsmakende kakene rundt omkring. Der og da var jeg overbevist om at jeg skulle hjem.

Og fra ille til verre – teknisk oppgave. Kjeks. Tre typer, og jeg hadde ikke hørt om noen av dem. Herlige Ann-Kristin som ropte «Det e likar med nånn enn med ingen!» da jeg satte inn de verste av de verste. Jeg ble ikke mindre overbevist om at jeg måtte dra hjem. Og det sa jeg også på tv, med bustete hår og gode greier.

Men så ble det ikke meg! Det var jeg selvsagt veldig glad for, men det var trist å ta farvel med flotte Hilde, som kunne så mye, men som ikke fikk vist det fram. Jeg håper å få komme og lære av henne en gang!

Heldigvis har jeg også lært litt i etterkant. Selv om jeg la cupcakes for hat lenge – LENGE- og mente at dette var noe søtt klin som ikke hadde noe for seg, tok jeg til vett og kastet meg på hesten igjen. Mine cupcakes er ganske enkle, og basert på en oppskrift fra Mary Berry, hun fra «Great British Bake Off» og hele Storbritannias kakeguru. Og de er lette å tilpasse til smak og behag, som i disse, hvor jeg lager dem med lakrissmak og har en solbærkrem i og på. Det er i grunnen bare å hive alt i maskinen, og vips, så har man røre man kan fordele i former. Med isskje, har jeg lært – da blir de jevne og fine.

Til 12 stykker trenger du:

125 gram mykt smør

125 gram sukker

125 gram hvetemel

2 ts bakepulver

3 små/middels store egg

lakrissirup etter smak, ca 3-4 ss

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen med grind (eller rør for hånd) til alt er godt blandet og røren er jevn.

3. Fordel i muffinsformer, helst med isskje. Da blir kakene like store.

4. Stek i ca 20 minutter, men se etter når det har gått 15.

5. Avkjøl før du har på fyll.

Til fyll lagde jeg en solbærkrem. Det er akkurat som en sitronkrem, men siden solbær ikke har så høyt syreinnhold, trenger eggene litt hjelp for å stivne pent og bli passe tykke. Det fikser vi lett med sitronsyre – det skal stå i bakehyllen.

Solbærkrem:

3 egg

125 gram sukker

ca. 150 gram (faktisk) solbærsaft (jeg brukte en økologisk en fra Ullerøy, kjøpt på Matstreif, men du kan bruke den du vil. Er saften søt, kan du kutte ned noe på sukkeret.)

1,5 ts sitronsyre

85 gram smør

Ha alt unntatt smøret i en kasserolle og varm opp på middels varme. Pisk hele tiden til det blir tykt. (Når skummet forsvinner, må du passe på- da er det like før, og blir det for varmt, korner eggene seg.) Smak om det trengs mer sukker eller syre. Når det er tykt og fint og kremen dekker baksiden av en skje, kan du ta den av platen. Rør inn smøret, og sett kremen kaldt i minst en times tid før du bruker den. Kjør den gjerne med en stavmikser før du bruker den.

Og så er det bare å sprøyte eller fylle eller gjøre akkurat som du vil – på bildet har jeg fylt mine med en lang tipp. Kakene kan også hules ut, for eksempel med et kulejern, og så fylles med krem. Det er bare å slå seg løs! Og slik ser det ut når det er ferdig. Licorice cupcake blackcurrant curd

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s