Utfordre meg!

Jeg har en kategori som heter «Utfordringer». Jeg vil utfordre dere – men jeg vil også at dere utfordrer meg.

Det er lett å havne i en komfortsone, å følge strømmen og lage det man alltid har gjort og som man føler seg trygg på. Det er godt, man kan få til noen vrier her og der, men man lærer kanskje ikke alltid noe nytt. Mat handler jo også litt om å teste grenser og finne kombinasjoner og å lykkes – og å mislykkes.

Både bloggen og jeg er rimelig ferske, og det er jo en utfordring i seg selv. Men hvorfor ikke slå to fluer i en smekk? Jeg får mer å skrive om, og samtidig gjør jeg noe jeg ikke har gjort før? Derfor vil jeg ha innspill fra dere: Hva vil dere jeg skal gjøre?

Lage en treretters til to personer så billig som mulig? Lage noe godt av innmat? Filetere hel fisk? Lage ti småretter på to timer?  Bake en treetasjes marsipankake? Eller noe helt annet? Det er opp til dere!

8 tanker om “Utfordre meg!

  1. gjerne en treretters for to lagd på det man normalt har i huset:) tenker en helt vanlig tirsdag, det er skikkelig ruskevær ute så å gå ut og handle er ikke aktuelt. så får du det for deg at du skal overraske samboeren med noe skikkelig godt 🙂

  2. Jeg trenger tips til mat man kan lage sammen med en 3-åring, hvor 3-åringen også kan være involvert uten at det stilles for store krav til prestasjonene. Erfaringsmessig er det mye mer stas å spise opp maten sin når man har vært med å lage den selv! Helt konkret vil det tilsi at det bør være noen oppgaver som skal gjøres som ikke omfatter arbeid med veldig skarp kniv (vanlig bordkniv går bra) eller sterk varme. Alt som har med vann/væsker og vasking, forming av ting med hender, enkel bearbeiding (vi har god erfaring med oppkutting av champignonger med sløv kniv for eksempel), helling av ting fra en ting til en annen er topp. Røring er også stas, men med begrensninger i temperatur, selvsagt. Hva tror du?

    • Hei, Karianne! Dette høres veldig spennende ut! Jeg har ikke førstehåndserfaring med å lage mat med barn, men jeg vil tro at ut fra det du skriver, vil for eksempel blanding av alle mulige rører/deiger/farser være en idé – for eksempel kjøttboller/kikertboller eller tilsvarende, gjærdeiger og slikt. Men la meg tenke litt mer på det, så kommer jeg tilbake til deg!

  3. Hva med å lage en croquembouche? Som ser pen ut..
    Har gjort det en gang selv, og det så unektelig ut som et flykræsj!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s