Peking-ribbe, del 2

Det som er bedre enn ribbe, er mer ribbe. 

Har dere fulgt oppskriften på Peking-ribbe, skal dere sitte igjen med en del god kraft, og – forhåpentligvis – en del ribbe. Det vanlige med Peking-and er å servere den i to omganger, først med pannekaker, deretter tillaget som en rett. Det er del 2 vi kommer her – og her er det bare å slå seg løs. Stol på smakssansen din!

Skum av fettet på ribbekraften. Det trengs ikke her, men bruk det til å steke for eksempel poteter i – det blir nesten like godt som gåse- eller andefett. Hell kraften i en kjele og la den bli gjennomvarm. Smak til med presset appelsin, kinesisk 5-krydder, soyasaus, honning og eventuelt litt mer chili om du vil ha den sterk. Du kan også bruke sukker istedenfor (eller i tillegg til) honning, og eventuelt også litt eddik. Jevn sausen med brun maizennajevner.  Jeg brukte nesten en hel appelsin, en halv teskje krydder, en spiseskje med soyasaus og en teskje med honning.

I mellomtiden koker du tilbehør – i min crossoverstil brukte jeg byggris, både fordi det er erkenorsk, og fordi jeg synes at kornene er bedre enn ris. De er mer å tygge på, og den nøtteaktige smaken passer godt til resten.

Har du som meg agurk og vårløk igjen fra lefsene, passer dette utmerket som tilbehør. Jeg lagde en superenkel agurksalat – agurk i tynne, tynne skiver, litt god eddik (jeg brukte en fra Oliviers & Co. med honning og ingefær) og salt og pepper. La det trekke så lenge du vil og har tid. Jeg hadde også kinakål i kjøleskapet – det skar jeg opp i tynne strimler og hadde sammen med vårløk og sukkererter. (Ja, kinakålen får det hele til å få et 70- og 80-talls preg. Men det smaker godt. Husk bare at kinakål alltid er kål og aldri salat.) Sett det til side så lenge – det bruker vi etterpå.

Del opp ribben i passe biter, og stek dem i panne eller wok. (Panne passer best om du skal lage mye, mens wok er fint for litt mindre porsjoner.) Du kan skjære av svoren om du vil og eventuelt ha den ved siden av – eller spare den til senere. Ta opp ribben og hold den varm. Tørk ut pannen. Ha en halv teskje med sesamolje i pannen eller woken, og ha i grønnsakene. Stek et par minutter – det skal være gjennomvarmt og kålen skal falle sammen, men grønnsakene må fortsatt være sprø. Anrett byggris (eller vanlig ris), grønnsaker, agurksalat og ribbe, og ha sausen over. Vær så god – det er servert.

 

Ribbe del 2

Peking-ribbe del 2. Retro style.

3 tanker om “Peking-ribbe, del 2

  1. Godt nyttår, Sten! Jeg lagde ribbe peking style i går. Det ble utrolig godt! Fulgte stort sett din oppskrift, men laget egne mandarinpannekaker til. Det kan anbefales. I tillegg hadde vi juvelsalat med granateple og byggryn. Det ble en middag verdig champagne, og da var det jo fint at det var nyttårsaften 🙂 Takk for inspirasjon og oppskrift!
    Karina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s